KWS Infra meet grondzetting en -verschuiving met Locator Ones

KWS Infra meet grondzetting en -verschuiving met Locator Ones

KWS specialist in infrastructuur.
Van stoep tot snelweg. Over land en op het water, zowel boven als onder de grond. KWS ontwerpt, bouwt, onderhoudt, beheert en exploiteert infra. Voor het nauwkeurig meten van grondzettingen en -verschuivingen huren zij digitale zakbakens bij Boels Survey & Laser.

Samenwerking Boels Survey & Laser en KWS
Eenmaal per jaar organiseert KWS Infra een landmetersdag om al haar landmeters kennis te laten maken met de nieuwste technieken en ontwikkelingen in het vakgebied. 

Afgelopen februari was de organisatie in handen van Boels. Vanuit het Boels filiaal Lage Weide in Utrecht konden de landmeters en maatvoerders van KWS kennis maken met verschillende instrumenten uit het Survey & laser portfolio, waaronder de Locator One, onze digitale zakbaak monitor. 

De Locator One is een autonoom GNSS-precisie meetapparaat ontworpen voor bouwbedrijven, maritieme bedrijven, geodetische en geofysische ingenieurs en asset managers die zich bezighouden met grondmonitoring. Door de Locator One op zakbakens te plaatsen, wordt sub-centimeter precisie data geleverd. 

Bouw- en maritieme bedrijven gebruiken honderden Locator One devices voor het bewaken van dijken, bagger- en bouwterreinen. Specialistische algoritmen vergroten de nauwkeurigheid van de meting en de uitkomsten worden opgeslagen in de backend database. Dit maakt dat periodieke metingen (b.v. dagelijks) inzicht geven in de inklinking of verplaatsing van bijvoorbeeld taluds. 

Project Landbouwweg Vogelwaarde

De Locator One werd zo enthousiast ontvangen dat KWS Infra deze graag wilde inzetten voor het  project “Landbouwweg Vogelwaarde” in Hulst. 

Dit project heeft als doel de omstreden verkeersdrukte midden door het Zeeuwse dorpje te mijden door een landbouwweg buiten de bebouwde kom aan te leggen waar het zware, doorgaande landbouw- en vrachtverkeer vanaf midden 2024 gebruik van kan maken.

Van oudsher gaan landmeters/ maatvoerders alle zakbakens af om handmatig te meten hoever de individuele zakbakens zijn ingeklonken. Met de Locator one worden de metingen automatisch geregistreerd in de cloud, met een hoge mate van nauwkeurigheid  (Datagarantie >95%). Ook is de Locator One een duurzame en veilige oplossing; De meter wordt gevoed door het zonnepaneel en door de condensator is geen vervuilende batterij van toepassing. De landmeter hoeft geen onnodige kilometers meer te maken doordat op elk gewenst tijdstip de metingen op afstand kunnen worden uitgelezen.

Inmiddels staan 69 Locator Ones in de Zeeuwse grond en wordt telkens een laag zand aangebracht totdat het zand volledig is ingeklonken en de weg kan worden aangelegd. De eerste bevindingen van de werkvoorbereider Pippin Kole van KWS en uitvoerder Arie van’t Geloof zijn zeer positief: “De Locator Ones geven ons real time data betreffende de zetting op dit infraproject. Hiermee kunnen we tijdig nieuwe zandlagen toevoegen en eventuele verschuivingen monitoren.”

De Locator One is een succesvol en innovatief product, dat goed wordt ontvangen in de markt. 

Gepubliceerd op: 01 augustus | Terug
Bel mij terug
{{error}}